Pregled tržišta RH u 2007.

Analitički tim stava je kako je jedan dio izdanja kojima se aktivno trguje na ZSE kolateralna žrtva pada cijena dionica uslijed snažnog psihološkog momenta s negativnim predznakom koji je zavladao, kao i bezuvjetnog zatvaranja kreditnih aranžmana sklopljenih na temelju vrijednosnih papira. Samim time, istinski investitori sa suviškom kapitala zasigurno će pronaći zanimljiva izdanja po povoljnim financijskim cijenama.
 
Nadalje, snažan kvalitativan čimbenik vidimo u pristupanju Republike Hrvatske NATO savezu. Ovakav razvoj događaja vjerojatno će rezultirati podizanjem kreditnog rating Republike Hrvatske, snižavanjem kamatnih stopa kao i dolaskom na gospodarsku kartu svijeta većem broju kompanija.
 
Analitički tim stava je kako će gospodarstvo i dalje uživati plodove snažnog investicijskog ciklusa u infrastrukturne projekte te i dalje izražene komponente potrošnje stanovništva. Također, izdvajamo i veliki ciklus investiranja u obnovu i razvoj elektroenergetskih postrojenja Hrvatske elektroprivrede, ali i elektroenergetskih kompanija iz susjednih država. Takav scenarij razvoja događaja zasigurno će doprinijeti produženju faze gospodarskog booma kojem svjedočimo.
 
 

Pregled tržišta kapitala RH u 2007. (27. ožujak 2008.)