Agram Brokeri

Poštovani,

U duhu uspješne dugogodišnje suradnje i međusobno pruženog povjerenja, željeli bismo Vam obratiti pozornost na obvezu porezne prijave po osnovi ostvarenih kapitalnih dobitaka od trgovanja financijskim instrumentima za 2021. godinu. Iako područje poreza ne seže u našu domenu poslovanja, odlučili smo izaći Vam u susret i pružiti mogućnost izračuna potencijalne porezne obveze.

Porezna obveza odnosi se na fizičke osobe koje su ostvarile dobitak od trgovanja financijskim instrumentima u razdoblju od 1.1.2021. do 31.12.2021. godine.
Izračun potencijalne porezne obveze dostupan je putem stare verzije „Agram Trader“ sučelja za Internet trgovanje: Porez.

Pri tome je potrebno naglasiti da financijski instrumenti kupljeni prije 01.01.2016. ne podliježu oporezivanju, tj. da se oporezuju samo dobici po instrumentima kupljenim nakon 01.01.2016. godine te koji su prodani/otuđeni unutar 2 godine od dana kupnje.

Rok za prijavu poreza na kapitalnu dobit je 28. veljače 2022. godine.

Agram Brokeri

Agram Trader

Putem naših internet stranica možete otvoriti račun za trgovanje vrijednosnima papirima putem interneta. Za otvaranje istog potrebno je putem online prijave poslati zahtjev za uslugu Agram Trader, te sklopiti Ugovor o obavljanju brokerskih poslova, ukoliko još niste naš klijent.
Saznajte više