Agram Brokeri

Poštovani klijenti,

U nastavku se nalaze dodatne informacije vezane uz postupak poravnanja SKDD-CCP.
 
Poravnanje transakcija (isporuka vrijednosih papira sa računa prodavatelja i primitak vrijednosnih papira na račun kupca) koje će provoditi društvo SKDD-CCP d.d. predstavlja novi i jedini način poravnanja u Republici Hrvatskoj i ujedno je dodatan iskorak u sigurnosti i učinkovitosti čitavog sustava poravnanja u odnosu na dosadašnji proces poravnanja koji je obavljalo društvo SKDD d.d.
 
Za provedbu poravnanja transakcija SKDD-CCP nudi dva računa preko kojih će se to moći napraviti.
Jedan je zajednički (omnibus) račun, a drugi izdvojeni (individualni) račun.
 
Za zajednički (omnibus) račun Agram brokeri će osiguravati potreban kolateral iz vlastitih sredstava, neće tražiti kolateral od svojih klijenata, što predstavlja dodatnu razinu sigurnosti poravnanja Vaših transakcija. Agram brokeri će izvršiti otvaranje navedenog računa bez ikakve naknade za naše klijente.
 
Individualni račun je vrsta računa koja pruža dodatnu razinu zaštite, s obzirom da se proces poravnanja vrši odvojeno od svih ostalih ulagatelja. Službeno stajalište HANFA-e je da se korištenje takvog računa sugerira mirovinskim fondovima, ali ga mogu na zahtjev koristiti i ostali ulagatelji. Zbog njegove kompleksnosti i individualnog pristupa, takva vrsta računa naplaćuje se 25.000 kuna godišnje.
 
Za sigurnost postupka poravnanja transakcija će osim investicijskih društava koja su to i do sada garantirala kroz doprinos u Jamstveni Fond garantirati i novoosnovano društvo SKDD-CCP d.d.  svom svojom imovinom, uključujući 10 milijuna EUR temeljnog kapitala.
Sve ovo navedeno dovodi do bitnog povećanja razine sigurnosti izvršenja postupka poravnanja za sve klijente.
 
Vrijednosni papiri koji se nalaze na Vašem računu pri SKDD d.d. postaju predmet postupka poravnanja i prebacuju se na omnibus račun pri SKDD-CCP d.d. isključivo nakon izvršenih transakcija na Zagrebačkoj burzi, dakle razlika u odosu na dosadašnji postupak namire je isključivo prijenos postupka poravnanja koji će sada izvršavati društvo SKDD-CCP d.d. i osigurati veću razinu zaštite.
 
Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Vaši Agram Brokeri

Agram Trader

Putem naših internet stranica možete otvoriti račun za trgovanje vrijednosnima papirima putem interneta. Za otvaranje istog potrebno je putem online prijave poslati zahtjev za uslugu Agram Trader, te sklopiti Ugovor o obavljanju brokerskih poslova, ukoliko još niste naš klijent.
Saznajte više