Agram Brokeri

VAŽNA OBAVIJEST – Početak trgovanja investicijskim fondovima čijim se udjelima trguje na uređenom tržištu (engl.: Exchange Traded Fund; skraćeno: ETF)

Cijenjeni klijenti!

S danom 17.11.2020. započinje trgovanje ETF fondovima na Zagrebačkoj burzi. Prva dva fonda takve vrste imaju cilj replicirati vrijednosti burzovnih indekse Zagrebačke burze, CROBEX (ticker: 7CRO) odnosno Ljubljanske burze, SBI Top (ticker: 7SLO). Više informacija o njima možete naći na internet stranicama Zagrebačke burze odnosno u prospektima fondova i njihovim dokumentima sa ključnim informacijama za ulagatelje (KID 7CRO i KID 7SLO).
 
 S obzirom da ETF fondovi spadaju u skupinu složenih financijskih instrumenta koji mogu imati povećane rizike u odnosu na jednostavne financijske instrumente (dionice, obveznice i sl.), zakonske odredbe nam nameću obvezu provjere prikladnosti usluge za sve male ulagatelje prije pružanja usluge trgovanja takvom vrstom financijskih instrumenata, i to putem Upitnika za procjenu prikladnosti.
 
Upitnik za procjenu prikladnosti sastoji se od kratkog niza pitanja o Vašem ulagačkom znanju i iskustvu te  se automatski pokreće na obje verzije Agram trader-a prilikom Vašeg prvog pokušaja zadavanja naloga za trgovanjem bilo kojim složenim financijskim instrumentom. Nakon što ste jednom popunili Upitnik, istinitost odgovora bit će potrebno potvrditi Vašim korisničkim PIN brojem.
 
Temeljem Vaših odgovora Društvo automatiziranim procesom bodovanja vrši procjenu Vaše prikladnosti i promptno Vas obavještava je li usluga prikladna za Vas ili nije.
  • Ukoliko je usluga prikladna za Vas, moći ćete odmah nastaviti s trgovanjem ETF udjelima.
  • Ukoliko je usluga neprikladna za Vas, možete odustati od daljnje trgovine ETF udjelima. U slučaju da i nadalje želite trgovati ETF udjelima unatoč tome što takva vrsta financijskog instrumenta nije prikladna za Vas, isto je moguće nakon što ste pažljivo pročitali sve rizike koji se pojavljuju kod takvih financijskih instrumenata i na vlastitu odgovornost unosom korisničkog PIN broja prihvatiti Izjavu o razumijevanju neprikladnosti usluge.
Sa željom za uspješnim ostvarenjem svih Vaših ulagačkih ciljeva, srdačno Vas pozdravljamo,
 
Vaši Agram Brokeri d.d.

Agram Trader

Putem naših internet stranica možete otvoriti račun za trgovanje vrijednosnima papirima putem interneta. Za otvaranje istog potrebno je putem online prijave poslati zahtjev za uslugu Agram Trader, te sklopiti Ugovor o obavljanju brokerskih poslova, ukoliko još niste naš klijent.
Saznajte više